Wanneer u uw zonnepanelen zelf plaatst maar de elektrische installatie aan gecertificeerde vakmensen wilt overlaten bieden wij dit enkel aan in combinatie met een aankoop van zonnepanelen en/of omvormer systeem bij Zonnepanelen-Voordelig.

 
Voor het installeren van de elektrische installatie werken wij een samen met verschillende elektrotechnische bedrijven door heel Nederland. De bij ons aangesloten bedrijven hebben ruime ervaring (meer dan 1.000 installaties) in het installeren van zonnestroom systemen door heel Nederland.

De elektrische installatie van is inclusief:

Materiaal:
- De kabel van de omvormer naar de meterkast (3 x 2,5mm YMVK, andere kabel tegen meerprijs)
- Installatieautomaat (enkelfase B) en eventueel een nieuw groepenkastje in de meterkast

Arbeid:
- Installatie van de omvormer
- Aansluiting van solar kabels op de omvormer (solarkabels dienen op plek van de omvormer te zijn gebracht)
- Aanleggen van de kabel naar de meterkast (maximaal 20 meter)
- Aansluiten van de kabel in de meterkast
- Aanleggen en aansluiten van nieuwe groep in de meterkast
- Controle en doormeten van de installatie 
- Aftekenen van de oplever formulieren

Optie: Meerprijs PV verdeler + 50 Euro
In plaats van een aparte kabel naar de meterkast is het vaak ook mogelijk om een bestaande groep (bv. wasmachine/wasdroger) te splitsen. We plaatsen dan een extra groepenkast (de zogenaamde PV-verdeler) op de bestaande wandcontactdoos en sluiten de omvormer daar op aan. Ideaal in situaties waar de omvormer in de buurt van de wasmachine kan komen te hangen (en het kabel trace lastig netjes is weg te werken).
  
In het werk wordt samen met u bepaald waar de omvormer geplaatst wordt, hoe de bekabeling het best aangelegd kan worden en of een PV verdeler een handige oplossing is.
 
Afwijkende werkhoogte, kabellengten en/of andere voorwaarden zijn altijd mogelijk, hiervoor wordt dan een op-maat aanbieding gemaakt.
 
De installateurs installeren enkel met materiaal dat wij zelf leveren, voor overig installatiemateriaal kan een meerprijs worden gerekend. Dit gaat altijd in overleg. 

Elektrische Installatie

Bestel