SolarEdge
M4M FS

SolarEdge Power Optimizer P300-5R M4M FS

power optimizer voor 60 cellen panelen, voorgemonteerd frame

Garantietermijn: 25 jaar

Snellere montage door voorgemonteerd frame

SolarEdge optimizers optimaliseert de opbrengst van ieder paneel individueel. Een power optimizers wordt aan de achterzijde van de zonnepanelen gemonteerd. De optimizers zorgen ervoor dat alle zonnepanelen op hun maximum produceren (MPPT per paneel). Dit werkt ook in het geval van vuil op een paneel. Daarnaast zijn zonnepanelen nooit gelijk, sommige panelen werken iets beter als andere. Zeker op lange termijn zullen de verschillen in de panelen toenemen. Verder reageren de optimizers zeer snel op wisselend weer zoals bewolking en geven altijd de optimale spanning.

Daarbij wordt een eenvoudige lichtgewicht omvormer geplaatst, om 230V wisselspanning te genereren. Iedere optimizer heeft alle meest recente, ingebouwde technologie om zo de energieopbrengst te maximaliseren. Op een enkelfase omvormer kan een string van 8 t/m 25 power optimizers aangesloten worden. Op een driefasige omvormer varieert dit van circa 16 t/m 50 power optimizers. Uiteraard zijn er meerdere (ongelijke) strings zijn mogelijk, zolang elke string maar bij de geselecteerde omvormer past.

  • SolarEdge levert 5-25 procent meer energie op jaarbasis
  • SolarEdge heeft 12-25 jaar garantie op de omvormers en 25 jaar op de optimizers.

    Het enige nadeel van SolarEdge optimizers is dat een minimum van 8 panelen nodig om optimaal te kunnen werken met de P300 optimizer en 6 voor de P405 (voor dunne film zonnepanelen). Dit komt doordat de omvormer 350 Volt nodig heeft om te werken. Vier panelen op het oosten en vier op het westen zal ook niet optimaal werken. In dit soort lastige gevallen raden we aan de P215 of P250 Enphase micro-omvormers te gebruiken.